Водородните технологии в центъра на посещението на Радев в Хамбург

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда „зелен“ водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург.

Водородните технологии и възможността, която те предлагат в по-дългосрочен план за енергийна независимост и диверсификация, бяха в центъра на посещението на българския президент във втория по големина град на Германия, който е и важен център за разработки на технологии и инфраструктура за водород като енергиен източник и по-специално т.нар. „зелен“ водород.

При срещите си в Германската търговска камара с централа в Хамбург и с кмета на града Петер Ченчер държавният ни глава очерта предимствата, които България предлага за бизнеса и особено в сферата на водородните технологии. 

Той изрази увереност във възможността за бъдещо ползотворно сътрудничество в тази сфера, както и за съвместно развитие на логистични хъбове в България.

По-рано през деня държавният глава посети „Аурубис“(Aurubis AG) – водещ световен доставчик на цветни метали и един от най-големите преработватели на мед в света. Компанията е и първата в света, която използва водород вместо природен газ за производство на мед по експериментален проект.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене