„Фолклорна магия от Пирин” един различен и магичен спектакъл

„Фолклорна магия от Пирин“ е спектакъл, който носи в себе си послание за деца и възрастни. Спектакъл, който изненадва с темперамент, невероятна фантазия и магична игра на куклените актьори.

„Фолклорна магия от Пирин“ няма текст, артистите Дияна Георгиева, Йоана Рачева, Наталия Петкова, Александър Станковски, Атанас Димитров и Виктор Кападжиев, пеят и свирят на живо, умело използвайки автентични предмети от българския бит създават със своето изпълнение незабравими герои от българския фолклор. Всичко това превръща спектакъла в комуникативно представление, което показва на публиката, обичаи, нрави, народни басни и поговорки и развихря фантазията на зрителя.

Македонското звучене на мелодиите са дело на Берковската духова музика с аранжимент на Росен Георгиев и Красимир Георгиев.

„Магията на фолклора“ оживява пред очите на публиката бликаща от хумор, народни традиции, но в същото време постановката е изпълнена с послание да не забравяме нашите корени и произход.

Такова е и посланието на постановъчния екип към всички зрители с вълшебния спектакъл „Фолклорна магия от Пирин“.

Сезон 2021/2022 на Общински куклен театър – Благоевград се реализира с подкрепата на Едногодишна програма за подкрепа на частни и професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд „Култура“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене