Животните се гледат кокато се усвоят парите от ЕС и субсидиите, след това се пускат на произвола и кой оцелее. 

Скандал! Жители на село Парил с акция срещу пишман фермер!

Голямо стадо крави оставени без надзор прави ежедневно поразии в землището на хаджидимовското село Парил. Сигнал от жители и наследници на имоти в селото постъпи  в редакцията на информационна агенция www.toppresa.com и разкрива тотални безобразия. Въпросните животи се водят на местен пишман фермер, който ги е купил по програма финансирана от европейския съюз. Вместо да развива дейността си и да си ги гледа, въпросния фермер е оставил животните нъплно без контрол. „Тези кравички ежедневно са в градините ни. Има съсипана цяла овощна градина, огради, ниви всичко е леш от тяхните набези…“ – свидетелстват опатили от поразиите им парилчани.

Ситуацията те описват като жалка картинка. „Ние хората които страдаме от набезите на тези животни, съжевременно ги и съжаляваме. Те са оставени на произвол. Няма да ги бъде, ако продължават да живеят така.“ споделя ни местна жителка и пита – къде са иниституциите? Очевадно всичко е една схема от която страдат хората на Парил.

Припомняме че само пред и две седмици медии се наткнаха на потресаваща гледка на мъртви животни и ушни марки в Кочериново. По-фрапиращото обаче е, че животновъдното стопанство е собственост на един от зам.-председателите на Сдружение „Обединени български животновъди“. Схемата не е от днес напомнят ни специалистите. Животните се гледат кокато се усвоят парите от ЕС и субсидиите, след това се пускат на произвола и кой оцелее.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене