Бай Петко и внучката му Петя със Citroen DS 21 са големите победители на Ретро парада в Симитли

Уникални ретро автомобили, каквито вече почти никъде не могат да бъдат видени, пристигнаха в Симитли за 19-тия Ретро парад, организиран от Ретро клуб “Пирин” – Благоевград и със съдействието на Община Симитли.

Над 50 возила имаха възможността да видят жителите и гостите на нашата община, както и да се снимат за спомен с тях.

Впечатляващи коли, някои от които на повече от 50 години препълниха улица “Христо Ботев” и върнаха всички присъстващи години назад. Носталгията завладя по-възрастните, а по младите с интерес слушаха истории за автомобилите от миналото и не можеха да повярват, че бензинът някога е бил 0.30 лв.

От името на Община Симитли, зам.-кметът Евгения Георгиева отличи автомобилът, който най – много впечатли симитличани.

С голямата награда – купа си тръгнаха Петко Вълканов – Бай Петко и внучката му Петя Динкова, която шофира автомобила на дядо си – Citroen DS 21 от 1968 година.

Бай Петко е редовен участник на ретро парадите, организирани от Ретро клуб “Пирин”, но тъй като вече е на достолепна възраст, поверил ценното возило на Петя. Младото момиче, което завършва “Интериорен дизайн” с удоволствие споделя емоцията със своя дядо и обеща догодина пак да ни гостуват в Симитли.

Организаторите от своя страна връчиха специална статуетка, символизираща две здрависващи се ръце, чрез която изказват своите специални благодарности към кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и цялата Общинска администрация за проявеното гостоприемство.

През 2023 година Ретро клуб “Пирин” ще отбележи 20-ата си годишнина от организирането на ретро паради. Зам.-кметът Евгения Георгиева от сега отправи покана към организаторите и обеща да съдействаме за още по – голямо и мащабно събитие.

Организаторите приеха отправената покана и се заканиха догодина да дойдат в Симитли с още повече и по – впечатляващи автомобили!

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене