Полицията към абитуриентите: Правилата важат и по време на празненства

От началото на април сме провели в страната в училищата срещи и беседи с ученици и техните родители във връзка с планираните екскурзии и абитуриентски тържества за безопасно придвижване на абитуриентите по пътищата. Това, че някой празнува, не означава, че не трябва да спазва правилата. Това заяви главен инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“.

Напомняме на абитуриентите какви са техните задължения като участници в движението по пътищата. Трябва да ползват обезопасителните средства, мотористите са задължени да ползват защитни каски, независимо, че празнуват.

Венцислав Велинов от отдел „Охранителна полиция“ при ГДНП заяви, че са създали организация във връзка с абитуриентските тържества.

По думите на Петър Петров от отдел „Охранителна полиция” на СДВР към заведенията, в които ще празнуват абитуриентите са изпратени предписания, за недопускане на нарушения на обществения ред. „. Лица до 18-годишна възраст без придружител след 22 часа няма да се допускат. Създадена е организация за осъществяване на контрол в обектите, в които ще се провеждат тържествата”, заяви той.

 БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене