Петков издаде строга заповед заради влиянието на Путин у нас ВИДЕО

Имаме голям напредък за намирането на заместващи Ф-16 самолети, като алтернатива на това, че има забавяне на тези, които сме поръчали, каза още той

Днес ще обсъдим част от резултатите, които постигнахме по време на нашето посещение в САЩ. Договорихме 2 кораба за юни месец да пристигнат, които са на цени, значително по-добри от цените на европейските пазари и от тези на Газпром. Министерството на енергетиката ще продължи да договаря дългосрочните доставки. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

Това дава възможност за първи път България да има истинска диверсификация, българите да имат най-добрите цени, най-сигурните доставки, без да разчитаме на един доставчик, който едностранно да променя цени и договори. Това беше една огромна победа“, уточни Петков, но без да изясни какво точно е цената на въпросната доставка

Второто нещо, имаме голям напредък за намирането на заместващи Ф-16 самолети, като алтернатива на това, че има забавяне на тези, които поръчали, а се бавят. Министърът на отбраната продължава с намирането на тези заместващи общности, така че българското небе да бъде защитено.

Радвам се, че днес в МС вкарваме и дерогация за намаляване на акциза за електроенергията и газа, за да може цените на тези два много важни компоненти на българската енергетика да бъдат намалени.

Нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в нашия регион и в Европа като цяло.

Това, което аз ще направя още днес като заповед е пълна проверка по всичките аспекти на Южен поток. Този тип проекти са точно за това което се говори, когато корупцията се използва като инструмент за външна политика от страна на Путин“, заяви Петков.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене