Спомняме си за талантливия Бате Емо с негови вдъхновяващи снимки

С изложба от фотографии на дългогодишния кореспондент на БТА от Благоевград Емил Михайлов ще си спомним за едно талантливо, дискретно и обективно перо. Експозицията ще се открие утре, 13 май, от 17,00 часа във фоайето на Община Благоевград.

Фотосите са под мотото „С усмивка и фотоапарат. Пиринският край през погледа на Емил Михайлов“. Ще се покаже само малка част от огромния архив фотоси, съхранен от близките на известния журналист.

Емил Михайлов е пример за професионализъм сред журналистическите среди, а фотоапаратът бе неизменно „снаряжние” от неговата дейност на кореспондент на БТА, с чийто обектив  улавяше неповторими мигове и показваше лицата на обикновени хора, политици, спортисти, но важни събития и красиви природни пейзажи от планините Рила и Пирин .

За първи път фотоизложбата бе подредена през 2020 година с идеята да бъде пътуваща, но заради пандемичните мерки срещу коронавируса тя не можа да се осъществи. С подкрепата на Община Благоевград сега изложбата става факт. Национален парк „Пирин“ и БТА  осигуриха финансовата подкрепа за осъществяване на инициативата.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене