Две столични дружества поемат компостирането на боклука в новото депо в с. Бучино

Две столични дружества поемат експлоатацията на инсталацията за предварително третиране на битовите отпадъци и компостиращата инсталация за разделно събрани биоразградими и зелени отпадъци в новото сметище край благоевградското село Бучино, което се ползва от общините Блаогевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево. ДЗЗД „Предварително третиране- Благоевград 2022“ , обединяващо регистрираните в София фирми „ Център за рециклиране“ ЕООД на Петър Илиев и „Еко комюнити“ ЕООД със собственик Румен Маринов спечели обществената поръчка , която се обявява на два пъти от община Благоевград. Кметът Илко Стоянов прекрати процедурата миналата година в средата на юли с мотив неосигурено финансиране и невъзможност на общината да поеме финансов ангажимент от близо 7 млн лв с ДДС за изпълнението й в следващите 5 г. С оферта от близо 5,7 млн лв с ДДС столичното обединение бе избрано да поеме компостирането на боклука заедно с новоизградената инсталация в депото.

Съоръженията в депото бяха открити ппрез 2021 г.

Изтекоха сроковете за обжалване на решението за избор на оператор и до дни в присъствието на всички страни -строител, община и изпълнител според договора трябва да се направи допълнително изпитание на инсталация за да се предаде на представител на ДЗЗД-то оператор“, информира кметът Стоянов.

В момента, в който това стане общината ще прекрати договора си с „Унитрейд Благоевград“ ЕООД, която в момента извършва тази дейност.

Димитрина Асенова

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене