Ден на траур в „АУБ“ заради загиналия студент в Благоевград

887b597a34e2f73578db2034a7efe43b (1)Днес е ден на траур в Американския университет в България, след като вчера студент падна от 10 метра височина от тераса в УК „Скаптопара“ и почина, съобщиха от пресцентъра на АУБ – Благоевград.

Борис Кодиков, първокурсник от Пловдив, загина трагично при падане от тераса на Студентския център „Америка за България“ вчера следобяд. Момчето, български гражданин, бе транспортиран с политравма и в състояние на кома в МБАЛ, но за съжаление след 20-ина минути почина. Все още не е ясно на какво се дължи нелепият инцидент, завършил трагично.

Снощи в университетския комплекс „Скаптопара“ имаше бдение със свещи в памет на студента. Кевин Аспегрен, президент на АУБ, каза: „Студентите трябва да бъдат сплотени като семейство в този скръбен момент“. „Беше тежък ден за всички нас“, каза Аспегрен. „Беше трагичен ден за семейството на Борис. … И ни предстоят трудни дни. Но тази вечер ние сме тук, за да почетем паметта на Борис“.

Отец Андон Шавулев от Благоевград отслужи заупокойна молитва, стоейки сред най-близките приятели на Борис. След това присъстващите коленичиха в едноминутно мълчание. Двама от приятелите на Кодиков изпяха част от песента „Клетва“ на „Щурците“ – песен, посветена на дълбоката привързаност между приятели. В памет на Борис говориха и други негови приятели по време на емоционалната панихида под светлината на стотици свещи. Президентът Аспегрен завърши панихидата, сбогувайки се със скръбното: „Лека нощ, Борис!“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене