Списание „Идеален дом“ номинира къща в Гоце Делчев за „Дом на годината“!

Тази година списание „Идеален дом“ навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса „Къща на годината“. По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: „Апартаменти“, „Еднофамилни къщи“, „Малкото жилище“, „Обществен интериор“, „Студентски проект“.
Ето кои са 8-те номинации в категория „Еднофамилни къщи“.

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ – „Луксозна версия зад зиг-заг стена в хола“, автор арх. Константин Маринов

В полите на Пирин, с модерен разчупен покрив и вентилируема фасада с два вида облицовки, тази къща има различен образ от съседите си и се забелязва отдалеч в Гоце Делчев.

МАРТ/АПРИЛ -

МАРТ/АПРИЛ – „На едно ниво и в единство с пейзажа“ – Радина Иринкова

МАРТ/АПРИЛ – „На едно ниво и в единство с пейзажа“ – Радина Иринкова, Redesign studio

Тази къща е резултат от доброто сътрудничество, което са имали инвеститор, архитект и интериорен дизайнер при осъществяването на индивидуален проект за „умен“ дом с щедри пространства.

ЮНИ/ЮЛИ -

ЮНИ/ЮЛИ – „Балансирана композиция от дизайн, изкуство и комфорт“

ЮНИ/ЮЛИ – „Балансирана композиция от дизайн, изкуство и комфорт“ – арх. Радина Гешева, арх. Димитър Рахов

Еднофамилната къща е в един от зелените квартали край София и за да се превърне тя в мечтания нов дом на младо семейство, са предприети основни промени в архитектурния план. Това включва вътрешното разпределение, преориентиране на прозорци, оформяне на стени и зони и нова концепция за фасадата.

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ -

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ – „Артистичен аранжимент с висок дизайн и бронзови отблясъци“

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ – „Артистичен аранжимент с висок дизайн и бронзови отблясъци“ – арх. Ивета Попова, ATG design

Къщата е с щедра площ от 1000 кв. метра, което е било солидно предизвикателство за оформлението на интериора. С артистична визия и чрез умело използване на форми, материали и цветове, еднофамилният дом сега е точно това, за което семейството е мечтало.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ -

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ – „Изобилие от дървесина в пасивната къща“

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ – „Изобилие от дървесина в пасивната къща“ – интериор: Елина Янева, Studio ONE; архитектура: арх. Ива Грекова, „Ателие 33“ ООД; консултант по стандарта „Пасивна къща“: арх. Жулиан Начев

Архитектурата и интериорът на къщата са посветени на екологичната концепция, включваща и натурални материали, особено дървесина. Вътрешното оформление е в съвременен стил, без излишества и излъчва много топлина.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ -

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ – „Още една стая и пълна дизайнерска промяна в къщата“

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ – „Още една стая и пълна дизайнерска промяна в къщата“ – арх. Мина Колева, арх. Петко Колев, студио „Колев“

Проектът за преустройство на еднофамилен дом е много добър пример за предимствата на професионалния архитектурен подход, с който се постига истинско преосмисляне и преобразяване на вътрешното пространство, а не просто разхубавяване и освежаване.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ -

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ – „С елегантен образ и вътре, и вън“

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ – „С елегантен образ и вътре, и вън“ – Архитектура и интериор: Студио „Монблан дизайн“ – арх. Петър Костов, арх. Йордан Йорданов, инж. Петя Петкова, инж. Силвия Дончева, арх. Христина Маринова, ландшафт: арх. Ивелина Радилова, финансов мениджър: Петя Костова

Екипът е преодолял сложни предизвикателства както във вътрешното пространство, така и навън. Първоначалната идея на собствениците била за едноетажна къща, но после планът се променя и тя става двуетажна. Резултатът е елегантен и красив дом със стилни архитектура и интериор.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ -

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ – „Въздушната къща върху „яйце“ сред езеро с японски риби“

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ – „Въздушната къща върху „яйце“ сред езеро с японски риби“ – Архитектура и интериор: арх. Севдалина Недева, арх. Емил Пелитев, арх. Камен Неделчев, студио „Хеликс“; конструктор: инж. Драгомир Карабелов; изпълнител: „Алан Груп“ ООД

Тази къща предизвиква изумление при първата среща с нея, защото носи усещане за нереалност. И причината е в нестандартната архитектурна импресия, създаваща усещане, че сградата сякаш левитира. С площ от 1000 кв. метра къщата е предоставила на професионалния екип идеалната сцена за създаването на интериор със спокойно излъчване и с много смарт функции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене