Окончателно! ЦИК реши: БСП с 1 мандат в Пиринско, гоцеделчевският зам. кмет Б. Боцев отпадна, ГЕРБ с 4, „Атака“ влиза

ЦИК

БСП остава с един мандат в Пиринско, това е оконча­телното решение на ЦИК. Кандидат-депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев отпада, остава само Кристиан Вигенин. ГЕРБ са с 4 депутатски места в 43-о НС, като до по­неделник ще стане ясно да­ли Цветан Цветанов ще вле­зе от Велико Търново или от Благоевград. Дотогава той се счита за избран от 1 -ви МИР, след него са Кирил Котев от

Сандански, областният лидер Даниела Савеклиева и Дими­тър Танев от Петрич. Ако Цве­танов влезе от Велико Търно­во в парламента, ще влезе и следващият в листата – Геор­ги Андонов от Гоце Делчев.

ДПС има двама депутати – Алиосман Имамов и Муса Палев. От Реформаторския блок в новия парламент влиза Атанас Атанасов, от „Патриотичен фронт“ – Атанас Стоянов от Сан­дански, тъй като водачът на листата Ангел Джамбазки остава евродепутат.

Един депутат ще има и ББЦ в лицето на во­дача Светлин Танчев. Той е избран и от Со­фия, така че до понеделник трябва да заяви откъде влиза. Ако влезе от столицата, депутат ще стане вторият в листата след преферен­циалния вот Росен Стоянов от ЛИДЕР – Пет­рич.

Един народен представител има „Атака“ – Илиян Тодоров, който и досега беше депутат ОТ Пиринско.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене