Тошко Йорданов: Министерският съвет избяга от решението дали да дарим оръжие за Украйна

Бомбастичните изказвания,, че няма да изпратим и един патрон за Украйна – та ние нямаме танкове и ракети, за да направим дарение. Имаше един виц – жалко, че няма парад, за да се види, че нямаме какво да дадем. Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошо Йорданов в предаването „На фокус“ по NOVA.

Предполагам, че държавата би могла да дари оръжие, ако иска. Но това е решение на Министерски съвет, а той избяга от решението, добави още той.

Ако държавата е поела ангажимент да ремонтира военната техника на Украйна, трябва да го направим. Но аз не съм експерт и нямам представа какви са реалните възможности на нашите предприятия, каза още Йорданов.

Коментирайки целостта на коалицията, той заяви следното: За нас от ИТН така стоят нещата – ние се опираме на коалиционното споразумение. Ние си държим на думата и когато сме поели ангажимент, искаме той да се спазва.

Между правителството и президента не виждам проблеми, заяви още той.

Припомняме, че депутатите гласуваха военно-техническа помощ, която включва само изпращане на ремонтирана у нас украинска техника – нещо, което поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Решението бе взето през тази седмица с 200 гласа „за“, „против“ – 16 и 1 „въздържал се“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене