Извършителите на зверското убийство в Дупница са роми СНИМКИ

Случайно преминаващ мъж се е натъкнал на безжизненото полуголо тяло

Мъж на 60 години е бил открит мъртъв пред денонощен хранителен магазин в двора на храм “Св. Георги” в центъра на Дупница. Случайно преминаващ мъж се е натъкнал на безжизненото полуголо тяло и сигнализирал на тел. 112. 

На място веднага са пристигнали екип на спешна помощ и криминалисти. От иззетите записи от видеокамерите в района се виждат група роми, които нападат мъжа, с когото преди това са пили заедно.

По непотвърдена информация убийството е извършено около 2 часа тази нощ.

Трупът на мъжа е открит рано тази сутрин в двора на катедрален храм „Свети Георги Победоносец” в Дупница. Според очевидци, които са подали сигнал в полицията, по тялото на мъжа е имало видими следи от насилие.

„Около 6 часа тази сутрин, собственикът на магазина е съобщил, че на тротоара до търговския обект има тяло на починал мъж. При извършения първоначален оглед от полицейски служители е констатирано, че по лицето му има видими травми.

Той е на 60 години, от град София. Причините за смъртта му се изясняват. Тялото на мъжа е транспортирано до областния град Кюстендил за аутопсия. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор”, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.

По непотвърдена информация, полицията вече има заподозрени, свързани със случая.

Това е пореден случай на тежко престъпление в района на черковния двор, съобщава „Вяра“.

Мястото е известно в града със събирането на хора, злоупотребяващи с алкохол, клошари и бездомници, които често нарушават обществения ред. Нееднократно са подавани сигнали от страна на граждани, че в двора на черковния храм малолетни и непълнолетни злоупотребяват с упойващи и наркотични вещества, както и проституират.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене