Мустафа Карадайъ: Продължавате промяната от лошо към по-лошо. Да бъдем отговорни пред българските граждани!

Има множество кризи в страната. Има война в съседите. Има много тревоги в хората, в народа. Ние политиците носим отговорност, да решаваме проблемите на хората и да създаваме по добри условия за живот на хората. Да създадем условия за по добър утрешен ден и в частност по голяма е отговорността на управляващите, за решаването на проблемите на хората. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите в НС за преразпределение на партийните квоти в парламентарните комисии.

Но днес от девет часа до сега с какво се занимаваме? Кои проблеми на българските граждани днес решихме? До къде стигнахме и каква е картината, попита Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че ще се опита да извлече поука. И посочи, че на пръв поглед между г-н Биков и г-н Ананиев имаше противостояние, но в крайна сметка те бяха едно и също.

„Това го казахте и вие г-н председател, цитирам: „Това е така, защото може би, бяха от една и съща партия“, обърна се той към председателя на НС Никола Минчев.

Г-н Биков беше прав за онова което каза: вие се фокусирате за последните 4 години, но пропускате да говорите за 12-те. Да, последните 12 години е така. Ние много пъти от тази трибуна сме казвали, че противопоставянето, омразата, арогантността и агресията, не са добър модел за правене на политика, заяви Карадайъ.

С отричането на този модел новите партии дойдоха в Народното събрание и влязоха на терена на политиката, посочи председателят на ПГ на ДПС. Днес сте управляващи, носите основната отговорност за решаването на проблемите на хората. Назовахте се, че продължавате промяната, като задължително се опитвате да ни внушавате, че продължението на промяната е в някаква друга посока, по различна от по-лошата посока, подчерта председателят на ДПС.

Той посочи, че управляващите продължават онази промяна, която дойде преди 12 години, като в инструментариума от противопоставяне, омраза, арогантност и агресия, добавиха и самонадеяност и самодостатъчност.

И продължавате промяната от лошо към по-лошо, заяви Карадайъ. Той цитира думи на проф. Михайлов, който заяви: „Да, продължава същото!“

Председателят на ДПС подчерта, че управляващата коалиция продължава промяната по начин, който го виждахме последните 12 години и продължи. „Няма никакво значение какво е в Конституцията на Р България, законите на страната, правилника за организация и дейността на Народното събрание. Важното е, да си част от „промяната“ (казвам го в кавички)“.

Той посочи, че в тази ситуация всичко е позволено – нарушаването на Конституцията и законите на страната и се обърна към депутатите от управляващата коалиция, че продължава това, което отричаха.

Мустафа Карадайъ подчерта, че депутатите се занимавали с търсене на справедливост в НС от 9 часа сутринта. Той апелира тази справедливост парламентаристите да я намерят в изпълняване на Конституцията и законите на страната.

„Тази справедливост да я намерим в онази отговорност, която носим днес пред българските граждани. При всичките тези кризи, които са стоварени на гърба на българските граждани. Да намерим онази справедливост в диалога, в политическия диалог дори с опозицията. В търсене и намиране на решенията за справяне с кризите, за решаване на проблемите на българските граждани“, заяви председателят на ДПС.

Призивът ми е да носим своята отговорност. Да направим така, че с нашите действия да възстановим нормалността в Народното събрание, да възстановим нормалността в правенето на политика, да възстановим изобщо нормалността, като цяло. Да възстановим демокрацията! Но не с този модел на справедливост, който днес го виждаме или с реваншизъм, подчерта председателят на ДПС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене