Прогноза за времето – 4 май (сряда)

Ще бъде почти тихо и на места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 3°. Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 20°.

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра – слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд предимно от юг. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 18 мин. и залязва в 20 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 10 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 14 мин. и залязва 21 мин. след полунощ. Фаза на луната: четири дни след новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене