Спират самолетите на българо-македонската дружба

Българската авиокомпания „Гъливер“ спира да продава билети за полета София-Скопие от 21 май, съобщи порталът Ex Yu Aviation.

Според македонски медии полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато на борда е имало едва двама-трима души, по-малко от екипажа. Засега не е ясно дали  полетите се отменят окончателно, тъй като няма обяснение от българската авиокомпания, която е спряла да продава билети и за Тирана.

Авиокомпанията „Гъливер“ поддържаше маршрута София-Скопие с турбовитлов самолет ATR 72–600 , който е с капацитет 65 места. Полетите бяха в понеделник и в събота. Цените – от 128 до 300 лв. за двупосочно пътуване, припомня Клуб Z.

Авиолинията Скопие-София  беше обявена от българския премиер Кирил Петков като първа мярка  за изграждане на доверие между двете страни. Това е поредният опит за създаване на редовна авиолиния между столиците на Северна Македония и България, а предишните три бяха неуспешни отново поради малък брой пътници.

Първите полети между Скопие и София започват през есента на 1992 г. с авиокомпания „Хемус Еър“ със самолет за 18 пътници.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене