Борисов показа снимки, разкриващи товаренето на бойни машини в самолети

Правителството не е купило и килограм жито, а заделиха за тази цел повече от един милиард.  „Този PR ще им изяде главата“, смята бившият премиер

Управляващите всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно съмненията, че има посредник, който оскъпява газовите доставки в България.

“Фирмата МЕТ резервила количества за собствени търговски цели и тя ще продължи да търгува – ето разковничето. Обръщам се към г-жа Нинова, тя ще продължи да търгува с или без “Булгаргаз”. Браво – защита на националния интерес”, иронизира Борисов.

Бившият енергиен министър Делян Добрев допълни, че и с цените “върви страшна манипулация”. Той показа изчисления, според които, ако газът не бе спрян, цената за май щеше да е наистина по-ниска от тази за април – 134.90 лв. за мегаватчас. Заради използването на двете компании, определени за посредници, обаче цената е вече 182.55 лв., или с 35% по-висока, а не с 10%, както обяви в неделя в интервю енергийният министър Александър Николов.

Борисов поясни, че “Чирен” е бил изпразнен и е оставен на 18%.

“С тези 18%, 8-9% могат да играят по фактури. Вкарват по фактури евтиният газ от “Чирен”, намаляват за пред очите ви цената, този газ обаче си стои там, в същото време продължават да купуват скъпия газ и той отива на фактурите ви. А иначе като излезе КЕВР ще кажат, че цената е тази – но те вкарват в микса това, което е на дъното на “Чирен”. А после, производството, битовият потребител ще плаща друга цена, просто за да ви замазват очите ще правят тази манипулация, те я правят втори месец. Затова не си напълниха като Полша и Европа хранилищата, за да могат да играят с цената“, смята бившият премиер.

Борисов е категоричен, че се изнася оръжие за Украйна. Той показа снимки как се товарят бойни машини на самолети.

“Изнасяме, нещо правим, ама защо ме питате за къде ги зинасяме, казва Петков. Имаш ДАНС, служби, питай, като не знаеш, пък кажи сдве думи конкретни”, отправи той критики към настоящия премиер.

Правителството не е купило и 1 килограм жито, а заделиха за тази цел повече от един милиард.

“Този PR ще им изяде главата”, категоричен е Бойко Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене