Без категория

Братът на президента Плевнелиев строи автомивка в Благоевград, синовете му ще въртят бизнеса

IMG

Румен Плевнелиев купил за 50 000 евро терен до КАТ със спестени от работата си в Австрия пари, днес се връща зад граница  

Братът на президента Росен Плевнелиев строи автомивка в Благоевград. З реализацията на бизнес проекта в областния център на пиринско атомният инженер Румен Плевнелиев досега е налял около 150 000 евро. „От 2008 г. живея и работя в Австрия. Бизнес идеята за автомивката се зароди миналата година. Тър­сих подходящо място и се спрях на този терен в Благоевград. Платих 50 000 евро за 1350 кв.м на собственика на имота, строителна фирма от Банско, и започнах изграждането. Наско­ро купих и машините, които са на най-добрите фирми в бран­ша. Цялата инвестиция, заедно със земята и подземната ин­фраструктура, ще ми струва към 150 000 евро“, обясни инж. Ру­мен Плевнелиев.

Вчера репортер на „Струма“ го завари на строителната пло­щадка на автомивката, която се намира над сградата на КАТ. Строежът е.на финалната пра­ва, остават довършителните ра­боти, от които най-тежката част е комуникацията с ЧЕЗ и „ВиК“. Румен Плевнелиев финансира бизнес начинанието със собс­твени средства, които изкарал зад граница. Решил да вложи парите си в семеен бизнес и осигури работа на синовете си – 24 годишния Станислав и 28 годишния Андрей, на които ще повери мениджмънта.

„Аз имам опит в този бизнес. Знаете, че имах автомивка в жк „Запад“. През 2000 г. купих зем­ята отсреща и имах малка авто­мивка. Тогава ми се чудеха за­що ми е имот в края на града. Важна е гледната точка. След то­ва върху този терен Георги Да­наилов си построи автомивката, която сега е обявил за продаж­ба. Автомивка на софийската ве­ригата „5 минути“, която бе от­крита миналата година, вече не работи. Това е индикатор, че в момента бизнес средата не е добра. В близък периметър око­ло нас има общо 5 автомивки. Конкуренцията не ме притеснява и се надявам, че ще се справим. Нашата автомивка ще бъде на самообслужване и ще предлага­ме добри цени на клиентите. Примерно, по 2 лв. на външно миене. Това е перспективата. В Австрия, а и в повечето европей­ски държави всеки сам си мие колата – без значение дали си милионер“, казва Румен Плевне­лиев. Преди да закупи машини­те за автомивката, лично ги из­пробвал върху колата на непоз­нат столичанин. Клиентът оста­нал много изненадан, когато раз­брал, че автомобилът му е из­мит от брата на президента.

„На колко хора от Благоев­град съм измил колите. В най- тежките години, при управле­нието на Жан Виденов, даже и майка ми вършеше тази рабо­та. Аз не се срамувам, защото съм изкарвал с труд хляба си. Никога не съм участвал в дър­жавни поръчки. Даже миналата година, когато реших да инвес­тирам, си смених софийския ад­рес и се регистрирах в Благоев­град. Сега плащам данъците си тук. Затова реших и автомивка­та да се води на мене като фи­зическо лице, за да плащам да­нъците в община Благоевград. Карам и кола с благоевградска регистрация. Мисля, че е пат­риотично. Автомивката е първа­та ми и е единствена инвести ция в България, откакто съм на­вън. Повечето българи, които работят в чужбина, влагат па­рите си в родината, около 1 ми­лиард лева на година. Въпреки влошения бизнес климат в дър­жавата. Брат ми много правил­но каза, че не българският на­род, а политиците трябва да отидат на поправителен. На пар­ламентарните избори гласувах в детската градина на ул.“Мари­ца“ в Благоевград заедно със съпругата си. Гласувах за ГЕРБ, въпреки че не харесвам някои хора от тази партия. Видя се, че БСП и ДПС провалиха държава­та и сега Бойко Борисов е из­правен пред трудния избор да намери формулата с другите по­литици за национално отговор­но управление. Държавата се нуждае от консенсус, а не от ка­тастрофа“, категоричен е бра­тът на президента.

Румен Плевнелиев се приби­ра днес в Австрия. Той живее в град Дорнбирн, който е на 5 км от границата с Швейцария, де­сетият по големина австрийски град, в близост до който се на­мира прочутото езеро Боден- зее.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене