Община Сатовча празнува с песните на Нелина и своите самодейци на Гергьовден

Празникът на община Сатовча навръх Гергьовден, 6 май, ще е изпълнен с музика, танци, настроение и спорт. Той ще се проведе под патронажа на кмета Арбен Мименов. Празничният ден ще започне в 10,00 часа с изпълненията на самодейците от читалищата в Годешево, Слащен и Туховища. По същото време ще се отрие изложба на картини и предмети от местни творци.

Тържествената сесия на Общински съвет-Сатовча е в 10,30 часа, а половин час по-късно е официалното откриване на празника – издигане на националното знаме. След това на сцената ще се изявят самодейците от читалището в Сатовча, а след тях са изпълненията на съставите от читалищета в Плетена, Вълкосел, Кочан и Ваклиново. Концертът на фолк певицата Нелина е в 13,15 часа.

Много емоции ще има и на футболния терен в двора на училището в общинския център, където още сутринта ще започнат двубоите между учениците от Сатовча, Слащен и гърменското село Долно Дряново.

Следобед на игрището ще излязат играчите на футболните клубове от Сатовча, Плетена, Слащен и Вълкосел. Най-добрите ще бъдат наградени на специална церемония в 17,30 часа. Веселбата пък ще продължи в 18,00 часа с оркестъра на Панчо Иванов. Прозникът ще завърши с тържествена заря в 21,00 часа.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене