Нинова: Какво предлагате – да затворим заводите, защото някой препродава оръжие на Украйна?

Не изнасяме оръжия за Украйна – изнасяме за 60 други държави, увери Нинова

България не изнася оръжия за Украйна – изнася за други 60 държави. Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова в Кърджали пред журналисти.

Тя призова журналистите „да обиколят площада и да разпитат хората, ще видите, че никой не призовава за военна помощ за Украйна“.

Нинова посочи, че позицията на БСП няма да се промени, но искат да изслушат премиера Кирил Петков на коалиционния съвет.

„Нито един договор няма с Украйна, нито един патрон не е тръгнал за Украйна“, посочи тя. „Изнася за много трети държави – какво става след като оръжията са в трети страни – това не е в наш контрол и българската държава няма право да контролира. Какво предлагате – да затворим заводите, да не изнасяме на 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото някой препродава на Украйна?“.

Тя коментира и темата с доставките на газ. „82% от работодателите искат да се запази сегашната цена на газа, както е по договора, защото иначе ще фалират – ще освободят хора, ще се увеличи безработицата. А това означава слагане на таван или замразяване на цените на газа“, призова министърът на икономиката и индустрията.

https://www.vbox7.com/play:f018186276

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене