Социалистите в Благоевград призоваха: Ако НС одобри оръжия за Украйна, БСП незабавно да напусне коалицията поради ценностни различия

Ако Народното събрание на извънредното заседание, свикано за 04.05.2022г., приеме решение за официално предоставяне на военнотехническа помощ на една от страните в конфликта, с което България директно ще бъде въвлечена във война, БСП незабавно да прекрати участието си в управляващата коалиция поради ценностни различия, призова в нарочно свое решение от 28 април Общинският съвет на БСП – Благоевград.

„Във връзка с драматичното изостряне на ситуацията в Украйна и на територията на Европа БСП – Благоевград изразява дълбокото си безпокойство от ескалирането на военните действия в Украйна, свързано с разрушения и загуби на човешки животи. Ние отхвърляме тезата, че масираното въоръжаване, на което сме свидетели, може да доведе тази ситуация до каквото и да е благоприятно развитие, включително и до мир!

Не споделяме лансираната абсурдна и опасна теза за победа над ядрена сила, каквато е Русия!

В БСП – Благоевград считаме, че единствената разумна алтернатива днес е МИРЪТ и само МИРЪТ!“, се казва в декларацията.

В нея благоевградските социалисти призовават всички участници в този конфликт, които далеч не се изчерпват само с Русия и Украйна, незабавно да прекратят всякакви военни действия, да снемат от дневния си ред милитаристичната риторика и говоренето за победи, и да дадат шанс на мира, чрез активна и отговорна дипломация.

Декларацията, която е пълна с призиви като „Не на войната! Дайте шанс на мира!“, е подписана от председателя на ОбС в Благоевград Любен Милев

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене