Прогноза за времето на 1 май

Ще бъде сравнително хладно за периода с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 17°

Ще бъде сравнително хладно за периода с максимални температури между 17° и 22°

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна, предимно купесто-дъждовна облачност, ще има над Югозападна България и там на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, сочи справка в сайта на НИМХ.

Ще бъде сравнително хладно за периода с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 17°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, слаб дъжд и максимална температура 18 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, по-често купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има краткотрайни, на отделни места временно интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен северен вятър, по най-високите върхове – от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 10°, на 2000 м – около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В началото на следващата седмица ще остане сравнително хладно, ветровито и над по-голямата част от страната със значителна облачност.

Във вторник вятърът ще отслабне. На много места, повече в западната половина от страната, ще вали дъжд, в планините над 1500 метра валежите ще са от сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще останат под 20°.

В сряда облачността ще е разкъсана, преди обяд в много райони до слънчево време. Слаби краткотрайни валежи са възможни в следобедните часове само на отделни места и с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област. Дневните температури ще се повишат, но сутринта отново ще е хладно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене