Първомай чества Деня на труда със спорт и музика

Най-многолюдното петричко село Първомай започва да празнува още днес Международния ден на труда, който е утре – на 1-ви май. Местните хора ще оставят работата, за да се повеселят от сърце и душа. Спорт и музика – така ще преминат празничните дни за жителите и гостите на населеното място.

Тази сутрин стартира интересен турнир по волейбол, който се провежда в новата спортна зала на селото. Празничната програма ще започне вечерта в 20,00 часа, когато на сцената ще се качат талантливите самодейци от местното Народно читалище „Димитър Благоев-1956г.”. За настроението на всички ще се погрижат известните изпълнители от Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка” и от Фолклорен ансамбъл „Гайтан”. За зрителите ще пее и група „Пиринско тройче”.

Навръх 1-ви май началото на деня ще дойде с турнир по шах, в който участват и деца, и възрастни, местенето на фигурите ще е в пенсионерския клуб. Следобед е кулминацията на спортните прояви. В парка на Първомай ще се проведат народните борби, които събират много хора от цялата община Петрич. Схватките са в различни възрастови категории, ще има парични награди за първите трима при възрастните борци и за всички деца, които участват в борческите двубои.

„Ще празнуваме от сърце и душа. Всички са добре дошли. Няма да ги караме да работят, както в други дни, а ще ги нагостим“, увери кметът Иван Митрев. Той уточни, че в селото с над 3500 жители почти няма семейство, което да не се занимава със земеделие. А който умее да работи, умее и да се весели. Всички пък се гордеят с името на селото си. То се казва Първомай вече 67 години. На 12 декември 1955 г., с указ на Държавния съвет на НРБ, населеното място е наречено така.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене