НЕДОПУСТИМА АГРЕСИЯ! Нападнатата от баба служителка в детска градина в Разлог се върна на работа, но…

Пострадалата Лиляна Коцакова вчера се явила на работа, но й прилошало, започнала да повръща и излязла в болнични

Дългогодишна служителка на ДГ “Радост” в Разлог стана жертва на агресия на работното си място, тя е била нападната около 16 часа  в четвъртък от 49-годишна баба, чието внуче е възпитаник на детското заведение.

До инцидента се стига заради кратко забавяне при предаване на децата във филиал “Здравец”. Според очевидци Лиляна Коцакова е помагала на няколко деца едновременно да се приготвят за тръгване и се забавя с предаването им. Афектирана, че е трябвало да изкачака своето внуче, Емилия Камбурова, която е от ромски произход, разбива вратата, нахлува в детското заведение и се нахвърля върху дългогодишната възпитателка, която в този момент слизала от втория етаж, водейки едновременно всички деца за предаване. Бабата започнала да нанася удари по цялото тяло на служителката Коцакова. Една от учителките застанала между двете и се опитала да прекрати побоя.

Междувременно е подаден и сигнал в полицията, но до пристигането на органите на реда Камбурова вече била извън обсега на детското заведение.

“Досега не сме имали друг подобен инцидент, за да кажем, че се случва системно забавяне при предаването на децата. Всяко дете има индивидуални възможности, като при предаване се обръща еднакво внимание на всички. В случая е имало повече от две деца. Предполагаме, че предпоставка за инцидента е линията на произхода на бабата, в частност по-емоционалния характер на ромите. След случката г-жа Коцакова ни предостави медицинско. Беше много разстроена и притеснена, чувства се зле”, коментира зам. директорката на ДГ “Радост” Гергана Бучкова.

Репортер на „Струма” опита да се свърже и с г-жа Камбурова, но не бе открита за коментар.

Ден след скандалния случай пострадалата Лиляна Коцакова отишла на работа, но й прилошало и започнала да повръща. Незабавно е потърсена медицинска помощ, след което служителката е излязла в болничен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Разлог, като прокуратурата също е уведомена.

Във вчерашния ден внучето на Камбурова не е посетило детската градина.

РАДОСТ ВАСИЛЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене