Жители на община Симитли се вдигат на протест с искане за пускане на движението по новия мост

Днес от 17.30 часа на разклона за град Банско, при пешеходната пътека в района на „Натали“, жители на цялата симитлийска община организират граждански протест с три основни искания, а именно:

– незабавно пускане на движението по новия мост между кв. „Ораново“ и град Симитли, който е готов вече повече от месец, но липсва адекватно отношение от страна на правителството и Агенция „Пътна инфраструктура“ за издаването на необходимите Акт № 15 и Акт № 16;

– поставяне на мантинали по опасния път Полето – Брежани, който е част от Републиканската пътна мрежа. Същият път бе изцяло реновиран, но не бяха поставени мантинали, което превръща пътя в крайно опасен;

– възстановяване на тротоарите в село Полето, които бяха разрушени от Агенция „Пътна инфраструктура“, като същите отказаха да ги възстановят.

Хората, които се организират в социалните мрежи са категорични, че търпението им по тези три теми е изчерпано, поради което отказват да чакат повече и ще настояват гласът им да бъде чут от компетентните органи и институции в Република България.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене