Ученичка от ПГ по МСС-Гоце Делчев спечели първо място на Национален ученически конкурс ,,За хляба наш…“

ХХIII Национален ученически конкурс ,,За хляба наш…“ е спечелен от ученичка Айтен Сариева с ръководител г-жа Вилдена Куртева от ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев.
Ученичката от 11 клас на ПГ по МСС в Гоце Делчев спечели безапелационно първото място в конкурс „Рецептите на баба“ при конкуренция от над 250 участници.
Празникът, посветен на Деня на Земята,  се провежда в продължение на два дни. Официалното откриване е днес в 17:00 часа на пл. „Народни будители“ в Благоевград, с благославяне на хляба от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим .
Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” – 55, конкурс „Приложно изкуство” – 46, в конкурс „Макети” – 35, в конкурс „Научна разработка” – 7, в конкурс „Есе” – 28, конкурс „Разказ” – 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.
В комисиите, които оценяват участниците тази година са включени специалисти хореографи, сценаристи, музиканти. Всички участници ще получат грамота за участие, а всички отличени участници – специално изработен плакет.
Организатори са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене