Путин: Ще има мълниеносни удари в случай на заплаха за Русия

Ако някой поиска да се намеси в ситуацията с Украйна отвън и да създаде стратегическа заплаха за Русия, тогава ударите ще бъдат светкавични. Тази закана бе част от словото на руския президент Владимир Путин на днешното заседание на Съвета на законодателите, цитирано от „Известия“.

Путин подчерта, че страната му разполага с всички необходими инструменти за това, с каквито никой друг не може да се похвали в момента. „Но ние няма да се хвалим. Просто ще ги използваме, ако е необходимо. И искам всички да знаят това“, отсече руският държавен глава.

Според него руските войници и офицери, изпратени в Украйна, са предотвратили реална опасност, която вече е била надвиснала над Русия. Те са изпреварили мащабен конфликт, който „щеше да се развие на наша територия, но вече по чужди сценарии“, каза още Путин.

По думите му неприятелските страни са разчитали на русофобията и на неонацистите и последователно са създавали една антируска съседна държава до границите на Русия (визирайки Украйна). Запада бил превърнал украинския народ „в разходен материал“, продължи нататък руският президент, но вече мнозинството от населението „започвало да разбира това“. Реакцията на Москва е била „правилна и навременна“, завърши словото си Путин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене