В сигнала срещу Милан Петров се сочи, че той работи с фирма "Вита Енерджи" и през нея минават почти всички обеществени поръчк

Скандал! Във ВИК – Благоевград са извършвани фиктивни ремонти, изписвани са части за автомобили на завишени цени, които в действителност не са ремонтирани?

Сезираха новия управител на ВиК-Благоевград Валери Миков за действията на началник в транспортия отдел. Изтъкват в писмо и до медиите факти за допуснати злоупотреби. От водното дружество заявиха, че е разпоредена проверка спрямо Милан Петров. Той бил уволнен от предишния шеф Мартин Петров, но го върнали на работа преди две-три седмици, като през цялото време ползвал болнични.

В сигнала срещу Милан Петров се сочи, че той работи с фирма „Вита Енерджи“ и през нея минават почти всички обеществени поръчки. Фирмата действа и като „Пътна помощ“.

Росица ДИМИТРОВА

Росица ДИМИТРОВА

Разкриват, че още по времето на ексуправителя Росица Димитрова, са извършвани фиктивни ремонти, изписвани са части за автомобили на завишени цени, които в действителност не са ремонтирани.

Петров е извозвал коли на ВиК а завишена двойно, а в някои случаи и на тройна цена. Услугата се извършва не само на територията на община Благоевград, а и в цялата област, пишат служители в дружеството.

„В района на гаража се съхраняват отпадъци, които застрашават сигурността и здравето на хората. Въпросният началник няма никаква отчетност и контрол. Бракуват се гуми с благословията на Петров. „Вита Енерджи“ събира не само негодни за употреба гуми, но и такива които са оставени като резервни на държавната тежкотоварна техника“, казват жалбоподателите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене