Борисов за външния министър на Украйна: Въртя се като сираче в парламента

3-4 дена Дмитро Кулеба се върти като сираче в парламента, а те (управляващите, бел. ред.) отказаха да го изслушат. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Направих си труда да видя къде Зеленски се е включил по интернет и е приет да изкаже позициите си – в САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Гърция, Белгия, Южна Корея и тн. В същото време Кулеба е няколко дни в България. Депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общественост. Той стоеше в килера, в кулоара и те не приеха искането ни да говори пред парламента, посочи Борисов.

Според Борисов всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към премиера Кирил Петков.

Toй се изказа и по повод думите на министъра на туризма, който заяви, че помощите за украинците трябва да спрат и те да се интегрират на трудовия пазар и да си наемат квартири. „Идва туристически сезон, как 90 хиляди души ще си плащат квартирите?“, запита Борисов.

Очаквайте подробности!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене