Мая Манолова с остри критики към четворната коалиция

Настоящето управление от четворната коалиция („Продължаваме промяната, БСП, Демократична България и „Има такъв народ“) прилича на кабинет Борисов-4 – нито схемите са пресечени, а разправията е за разпределяне на парчетата от баницата.

Коалицията е като една къща от карти и най-малкият повей на вятъра може да доведе до срутването ѝ, защото основите са и кухи.  Това заяви лидерът на новия политически проект „Изправи се. БГ“ Мая Манолова пред БНТ.

Манолова очаква да види къде ще бъде позиционирана партията на Стефан Янев.

Това, което чува Манолова е, че партия на бившия служебен премиер и военен министър ще се позиционира в центъра на патриотичното пространство. Дали ще има предсрочни избори не зависи от никого, а зависи от това кога доверието на гражданите ще стигне критичната си точка. Залезът на управлението се вижда в изчерпването на доверието на хората, изтъкна Манолова.

„Сега коалицията е за постове, а не за хората. Приличат на един сапунен сериал, в който се опитват да се наредят за постове и абсолютно са забравили българските граждани“, разкритикува Манолова.  Тя обясни, че четворната коалиция излъга и удари пенсионерите, хората с увреждания, семействата с деца и земеделските производители.

Най-големият провал на четворната власт е социалната политика, разкритикува Манолова, която смята, че великденските надбавки за пенсионерите така и нямало да стигнат до тях.  Тя призова вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пенсиите на възрастните хора да бъдат преизчислени на база осигурителния доход от 2021 г.

Ако продължат да ги индексират по начина, по който досега щяло да бъде цинично към най-уязвимите групи. Инфлацията в основните продукти стигна до над 30%, посочи Манолова.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене