НАП глоби механа „Бански хан“ и къща за гости „Мацурев хан“ в Банско

НЯМА ПРОШКА! НАП и ВиК удариха недосегаемите от ГЕРБ в Банско!

Национална агенция за приходите наложи глоби, а може би ще запечати два търговски обекта в курорта Банско. Механа „Бански хан“ на бизнесмена Любен Толин и къща за гости „Мацурев хан“ на ексдепутата Александър Мацурев.

Органи по приходите от Главна дирекция „Фискален контрол“ към ЦУ на НАП отдел „Оперативни дейности“ извършиха проверка относно спазването на данъчно осигурителното законодателство в търговските обекти:

Къща за гости „Мацурев хан“, находящ се в гр. Банско ул. „Отец Пайсий“ №15, стопанисван от АТИМ ГРУП“ ООД. В хода на проверката е установено нарушение: Неиздаване на фискален бон от монтираното в търговския обект фискално устройство, с което дружеството е нарушило разпоредбите на чл. 118, ал.1 от закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС).

Припомняме, че през месец декември на 2021 година служители на контролен блок към „Водоснабдяване и канализация“ Благоевград са посетили търговски обект „Мацурев хан“, където открили три водомера. В хода на проверката е установено, че един от водомерите, който е трябвало да отчита израсходваната вода в къща за гости „Мацурев хан“ не е регистриран по надлежния ред и не отчитал вярно. От ВиК – Благоевград е наложена санкция от 1600 лева, която е заплатена от бащата на ексдепутата от ГЕРБ-Банско Александър Мацурев.

Другият обект, където НАП установи нарушения в града под „Тодорка“ е  механа „Бански хан“, находящ се в гр. Банско ул. „Васил Кънчев“ №2, стопанисван от фирма БАНСКИ ХАН ООД, къде са установени два броя нарушения по чл. 7а, ал. 1 от Наредба Н-18 и чл. 26 от Наредба Н-18, а именно нередовно фискално устройство, което издава нередовен фискален бон.

Припомняме, че миналата година служители на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД получили информация и съвместно с органите на реда проведоха успешна акция срещу нерегламентирани присъединявания към електрическата мрежа в Банско. В резултат на акцията бе прекъсната незаконно изградена мрежа чрез „муфа“ преди електромера в търговския обект „Бански хан“.

Източници на Pirinsko.com информираха, че собственикът бе заплашен от енергетиците, че ще пуснат силен ток в мрежата и е възможно да се повредат всички уреди свързани с незаконния ток, и той сам показал къде се намира „муфата“ преди електромера.

Кражбите на електроенергия не само понижават сигурността на електрозахранването за редовните платци. Специалисти коментират, че ако се докаже кражбата на електроенергия, глобата която най-вероятно ще заплати собственикът на Бански Хан надхвърля 100 000 лева. Подобни деяния са изключително опасни. Те нарушават целостта на мрежата и може да предизвикат прекъсвания и аварии, от които потърпевши могат да бъдат редовните платци.

Акцията на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД продължава в цялата Югозападна България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене