Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „Македония“

Доброволци засадиха сто японски вишни в благоевградския парк „Македония“.

Инициативата стартира през миналата година. Идеята е на Виктория Андонова – председател и основател на Сдружение „Кауза Благоевград“. С редица благотворителни базари за дрехи, доброволци събраха сума за закупуването на фиданките, които да красят Благоевград.

Получихме от общината терен – този парк, който е предназначен за събития, които се надяваме да се случат покрай нашите вишни, каза пред БТА Виктория Андонова.

Днес в засаждането се включиха доброволци от града, както и студенти и преподаватели от Американския университет в България от различни страни по света. Тук има студенти от България, Албания, Северна Македония, Сирия, Украйна, Бангладеш и доброволци от Полша, Франция, Германия и Италия, каза деканът на студентите в АУБ Сабина Вийн.

Инициативата подкрепи и Община Благоевград, а помощ и указания доброволците получиха от служители на общинското предприятие „Озеленяване“.

Благоевград вече има обособен остров с японски вишни, засадени по инициатива на общината на ул. „Иван Михайлов“ в града.

През есента на миналата година там бяха засадени повече от 60 японски вишни, които вече радват жителите и гостите на града.

Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „Македония“ снимка 1Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „Македония“ снимка 2Доброволци засадиха 100 японски вишни в благоевградския парк „Македония“ снимка 3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене