Сензация у нас! Това е новата СПА дестинация на Балканите

От няколко месеца съм плътно ангажиран с реализацията на проекта, който e над 27 000 кв. м. обща застроена площ

Паскал Дойчев е предприемач с близо 20 годишен опит в сферите на строителството, услугите и туризма. Основател и собственик е на най-голямата в България лайфстайл верига фитнеси Pulse Fitness & SPA и е водещ вносител на фитнес оборудване.

Изгражда и развива успешно Гранд Хотел Свети Влас, Гранд Хотел Банско, Емирейтс Резидънс и бизнес центъра Ринг Тауър. Има зад гърба си успешно реализирани проекти на хотели, жилищни и офис сгради, а най-новото му начинание е ваканционен комплекс в село Баня, община Разлог.

Г-н Дойчев, разкажете ни малко повече за най-новия си проект хотелски комплекс в село Баня, община Банско върху , който работите последните месеци?

Каква е неговата концепция?

От няколко месеца съм плътно ангажиран с реализацията на проекта, който e над 27 000 кв. м. обща застроена площ. Състои се от 160 стаи хотелска част, 19 къщи и 3 триетажни сгради с апартаменти за продажба с топла връзка.

В изграждане е и спа център с квадратура 5000 кв.м от веригата Pulse fitness & Spa, който ще е насочен за външни клиенти  и  жители от района, и също така ще бъде свързан със спа зоната на хотела.

Концепцията на комплекса е природосъобразен живот в планински апартаменти с всички екстри, създадени за комфорта на посетителите – СПА център с парна баня, сауна и масажи, басейн с минерална вода, голям фитнес отново от веригата  Pulse fitness & Spa, ресторант със здравословна кухня, възможност за излети и организирани преходи в планината.

Несравнимо място с чиста енергия, организирано да бъде извор на един комфортен, активен и прекрасен живот.

Какви материали използвате и в какъв стил са интериора и екстериора?
Нашият стремеж е да запазим колкото е възможно повече зелени пространства. Като цяло плътността на застрояване е малка предвид факта, че целият терен е 42 000 кв.м. Заложили сме основно на естествени материали – камък дърво и кожа за да бъдем в хармония със заобикалящата ни среда.

Покривът е с дървени ферми и остъкляване за да осигурим възможно най-много слънчева светлина, в централната част на сградата, където има голям атриум. Лоби бара на хотела има директен достъп до външния панорамен басейн, който ще е с минерална вода. Районът е планински затова и съвсем логично решихме комплексът да има алпийски облик, което придава цялостен завършек на проекта.

Една от отличителните черти на Вашите хотели и обекти са големите СПА зони, освен това сте изградили доста такива и на други хотели. Взехте на концесия градския басейн на селото, което е известно с минералните си извори, какви са плановете ви в тази посока?

В момента развиваме съществуващия басейн, който е с олимпийски размери и както споменах  изграждаме голям спа център, на мястото на градския басейн, какъвто в България все още няма.

Разбира се, всички съоръжения са с минерална вода, която извира там на 56 градуса.

Защо избрахте да инвестирате в село Баня?
През 2009 г. отворихме „Гранд Хотел Банско“. Още тогава обмислях идеята да инвестирам в Баня, където да построим хотелски комплекс, но към онзи момент имаше сериозен наплив от английски туристи, което определи избора ми към онзи момент и се спрях на варианта в град Банско.

Впоследствие построихме хотел „Роял СПА“ във Велинград, който се развива доста успешно и на третата година получихме добра оферта и го продадохме. Сега дойде моментът да реализираме този дълго отлаган, но много желан проект в Баня, защото съм убеден, че мястото е изключително подходящо за СПА и туризъм.

Районът се характеризира с определени природни дадености, които го отличават. Намира се между три планини, притежава хилядолетна традиция с лечебни минерални извори и за разлика от другите СПА дестинации има ски сезон. Ще акцентираме и върху развитието на фитнес туризма. Тези компоненти създават възможност за пълна заетост на хотела и през седмицата, в месеците януари и февруари за разлика от Велинград например.

Какви са тенденциите и нагласите на потребителите?
Всяко наше решение за инвестиция стъпва на задълбочени анализи на поведението и потребностите на потребителите. Много ни помогна и проучването на нашите клиенти от веригата ни Pulse Fitness & Spa.

Навиците и предпочитанията на българския турист показват, че той обича да пътува през уикенда до близки дестинации, които не отнемат повече от два часа. Във центъра на всяко наше начинание ние поставяме желанията на нашите клиенти, като се стремим да удовлетворим техните очаквания за да имат пълноценната почивка, на която се надяват.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене