Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово с нов подписан договор за финансиране на проект по мярка 3-6.4

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С НОВ ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО МЯРКА 3-6.4 „ИНВЕСТИЦИИ В ПОДКРЕПА НА НЕЗЕМЕДЕЛСКИ ДЕЙНОСТИ“ ОТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

На 13.04.2022 г. МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ –  ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО подписа административен договор за финансиране на проект за „Закупуване на оборудване за цех за производство на мебели“. Проектът се финансира по Мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Гоце Делчев –  Гърмен –  Хаджидимово и подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

С реализацията на проекта се цели повишаване на конкурентоспособността на дружеството „Мебели Петелов“ ЕООД, чрез закупуване на многофункционална машина за производство на корпусни мебели от плочести материали (МДФ и ПДЧ),  оборудвана изцяло по „Нестинг“ технология.  Технологията е една от най-перспективните иновации в сферата на производството на мебели, позволява да се осъществяват максимум операции на един обработващ център и оптимално разпределение на детайлите върху плоча с голям формат и изпълнение на максимален брой технологични операции (кроене, фрезоване, пробиване). Технологията позволява обработка на детайли за едно изделие в един цикъл на обработка. Прилагането и води до максимално оползотворяване на материала, намаляване на разходите за транспортиране, междуоперационното складиране и подготовка на материали за следващи етапи на обработката. Чрез предвидената инвестиция ще се подобри ресурсната ефективност, намали отпадъчния материал и себестойността на произведената продукция. По проекта ще се разкрие едно ново работно място, като се запазят съществуващите работни места.

Общите допустими разходи по проекта възлизат на 126 840,00 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 95 130,00 лв., при  интензитет на помощта 75 %.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене