Жителите на Благоевград дават идеи за по-благоприятна градска среда

По идея на кмета на община Благоевград Илко Стоянов стартира инициатива „Заедно за нашия общ дом“. Началото й ще бъде поставено след приемане на Бюджет 2022, който ще се разглежда утре на извънредна сесия на ОбС – Благоевград. Чрез кампанията, инициирана от кмета Стоянов, жителите на Благоевград ще имат възможност да дават конкретни идеи за изграждане на съоръжения и постигане на по-благоприятна градска среда.

Предложения могат да бъдат депозирани в Деловодството на общинска администрация, след което същите ще бъдат прецизно разглеждани и остойностявани. Заявленията следва да бъдат в свободен текст и да включват подробно описание на идеята, както и конкретно място за реализирането й.

В момента сме отделили 200 хиляди лева, като начало, които са предназначени само за тази инициатива. Етажните собствености и живущите в жилищни кооперации ще могат да кандидатстват с конкретни предложения, представяйки как искат да се подобри градската среда, в която живеем. Няма да поставяме ограничения, защото искаме да постигнем по-голям мащаб. Някои хора ще искат изграждане или ремонтиране на градски чешми, други ще искат поставяне на пейки или озеленяване. Ще има някакви общи рамки, по които гражданите да се ориентират, но те ще бъдат фиксирани след приемане на Бюджета. Моята идея е активните етажни собствености, Община Благоевград, съвместно с ОП “Озеленяване“ и ОП „Благоевград строй ремонт“, да успеем заедно да се погрижим за средата, в която живеем“, каза по време на пресконференция днес кметът Илко Стоянов. Той допълни още, че инициативата „ Заедно за нашия общ дом“ е сходна с Фонд „Култура“, където сдружения и дейци, съвместно кандидатстват с конкретни предложени за развитието на културната сфера на местно ниво.

Новата кампания за поддържане и подобряване на градската среда е част от целенасочената политика на кмета Стоянов за развитието на Благоевград и превръщането му в по-добро място за живеене и притегателен център за инвестиции и туризъм.

Отговорността за добрата градска среда е на всеки един от нас! Нека заедно се погрижим за опазването и подобряването ѝ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене