Представители на ММС участваха в работна среща по проект „PULSE” 12.04.2022

Представители на Министерството на младежта и спорта (ММС) взеха участие в работна среща по проект „Physical EdUcation Learning e-Platform for exerciSing at homE – PULSE“. Проектът се финансира по програма Еразъм+ на Европейския съюз и е в изпълнение на Ключова дейност 2: „Сътрудничество между организации и институции“, сектор „Училищно образование“ към Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР).
PULSE е насочен към създаването на условия за преподаване на физическо възпитание и спорт на деца начален етап на обучение в дигитална среда. Пандемията от COVID-19 показа необходимостта от подобряване на средствата и методите за преподаване на физическото възпитание и спорт на учащи. Желанието на проектния екип е да извърши анализ и оценка на съществуващите методи на територията на страните, в които са ситуирани партньорските организации, да разработи учебни планове, да създаде учебно съдържание, отговарящо на нуждите на населението и като завършек на проекта да предложи дигитално решение, чрез което учителите по физическо възпитание, учениците и техните родители да могат да участват активно в процеса на обучение.
По време на срещата, която се състоя в Марибор (Словения), бе представена финалната версия на Каталога на добрите практики, както и приетата структура на учебните програми на Департамента по спорт към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
В проекта участват институции и организации от България, Северна Македония, Словения и Румъния, сред които ММС, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Българска асоциация мини футбол, Федерацията на спортните педагози в Северна Македония, Асоциацията на спортните дружества Браник в Марибор, Гимназия Мъгуреле.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене