Депутати от ДПС внасят в парламента въпрос за ремонта на момчилградски път

„С колегите от парламентарната група на ДПС ще поставим пред вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов въпроса за ремонт на пътя Момчилград – Звездел – Токачка – Крумовград, който от години е в окаяно състояние“. Този ангажимент пое народният представител от ДПС Байрам Байрам по време на срещите си с жителите на момчилградското село Звездел.

Момчилград1

Проблемната отсечка е с дължина 15,4 километра. Заради лошото състояние на пътната настилка рискът от тежки произшествия, при които може да се стигне и до човешки жертви, е много голям.

На срещата присъстваха още председателят на ДПС – Момчилград и заместник-кмет на общината Айхан Осман, председателят на Общинския съвет Ерсин Юмер и председателят на Младежко ДПС – Момчилград Сали Дурмуш, кметове на населени места.

„Пътят е част от републиканската пътна мрежа и преминаващите по него всяка година плащат винетни такси. Редно е държавата да влезе в ролята си на добър стопанин и да се погрижи за хората„, каза Байрам Байрам.

Друг акцент в разговорите на депутата с местните хора беше липса на навременна медицинска помощ за пациентите в малките населени места. Народният представител беше категоричен, че е необходимо държавата да начертае дългосрочна политика за решаването на този проблем, като изпълнението му трябва да започне възможно най-скоро.

„Общините правят полагат усилия, за да компенсират дефицитите, но не е по силите им да разрешат всички проблеми“, заяви Байрам. Като пример той посочи община Момчилград, която със собствени средства направи основен ремонт на обществена сграда в Звездел, в която заедно с другите услуги се предлага и медицинска помощ.

Нужна е подкрепата централната власт, за да може и малките населени места да станат атрактивни за лекарите. Само така може да се разреши проблемът с доболничната помощ в малките населени места“, каза още Байрам Байрам.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене