Благоевград има четирима европейски шампиони от първенство в Хърватия

Благоевград има четирима европейски шампиони от първенство в Хърватия. За успехите им обаче научиха само родители и роднини на завърналите се със злато, сребро и бронз Илиан Томанов, Антон Огролеков, Рами Шау, Кирил Илиев, Кристиан Ранчов и Дени Велев. Шампионите очакват една седмица да получат признание за постиженията си от местната власт.

Емоционален коментар напхрави Илиян Томанов, който за пореден път е носител на европейска титла. Очаква от държавата скромните 3500 лева премия, но вероятно ще остане с надежда дълго време, тъй като още не са му изплатили предишните 2000 лева за спечелен бронзов медал преди година.

„Пристигнахме в България където бяхме посрещнати от 10 семейства и нито един журналист. Нормално е, нито сме спали с Джулияна Гани, нито сме хванати да шофираме в нетрезво състояние. Вече седмица нито една показа за интервю, нито един репортаж в спортни новини. Идва ред на уважаемият от мен кмет – лично аз гласувах за него, вече съжалявам. Нито стон, нито вопъл, Благоевград все еднo няма 4ма европейски шампиони, иначе сме много заинтересовани от Пирин и от спортовете от, които ше спечелите повече дивиденти, ако ви интересува поне малко младежта и спорта, ще знаете всеки 1 успех от държавно първенство, до олимпийски медал и ще ги поощрявате, а не само където знаете, че ще имате маса гласове“, коментира Томанов.

„Както и да е, забравяме и кмета и отиваме при държавата – в частност Министрество на младежта и спорта. Ще говоря директно и искрено, за бронзовия си медал от европейското първенство държавата ми отпуска премия от 2000 лева. Всички чакаме вече 1 година и още ги няма. За европейската си титла тази година държавата ми отпуска премия от 3500 лева, за това, че съм първи в Европа. А знаете ли, че ако не стигнеш до медал не получаваш нищо и никой. Това са суми, които получават всички неолимпийски спортове, те са фиксирани“, заяви с болка благоевградският спортист.

„Само една молба, ако това стигне до някоя от институциите – не се чудете защо в България спорта затъва все повече и повече, не се чудете когато, децата ви стават неконтролируеми наркомани, насилници и престъпници. И не на последно място – Не идвайте при нас преди избори, защото в един хубав момент, вместо подкрепата ни, ще получите шутове“, обяви таекуондистът от клуб „Скаптопара“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене