Прогноза за времето – 7 април (четвъртък)

Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. Днес, започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, около и след обяд на места с гръмотевици. Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ. Ще духа слаб до умерен вятър, в Източна България от югоизток, в западната половина от страната отначало от югозапад, след обяд от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски по Черноморието, в София – около 14°.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг, под 1800 метра от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, след обяд постепенно ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, около и след обяд с валежи от дъжд, по южното крайбрежие по-значителни по количество. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 00 мин. и залязва в 19 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 33 мин. и изгрява в 10 ч. и 19 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене