Русия: Спряхме бягството на украински офицери от Мариупол

Руската армия заяви днес, че е свалила два украински хеликоптера, които се опитвали да евакуират лидерите на националистически батальон, защитаващ оспорваното пристанище Мариупол, предаде БГНЕС.

„Тази сутрин, 5 април, в района на Мариупол беше прекратен нов опит на киевския режим да евакуира лидерите на националистическия батальон „Азов“. Два украински хеликоптера Ми-8, които се опитаха да достигнат града откъм морето, бяха свалени от преносими противовъздушни системи“, заяви говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков.

Той заяви, че във вторник сутринта Москва е предложила на украинските бойци от „Азов” да сложат оръжие и да напуснат града „по договорен маршрут“ към територия под контрола на Киев. По думите му украинската армия е „игнорирала“ предложението. „Тъй като Киев не се интересува от спасяването на живота на своите войници, Мариупол ще бъде освободен от националистите“, каза Конашенков.

Миналата седмица той заяви, че руската армия е свалила украински хеликоптер над Азовско море, който е пристигнал, за да евакуира командирите на батальон „Азов“, който от седмици ожесточено защитава Мариупол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене