Премиерът Кирил Петков за закупуването на втори пакет от 8 самолета F-16: Последния път българското правителство е взело решение на крак, което за мен не е правилният начин

„Българското правителство, ще направи много по-добра и детайлна оценка на предложенията, ще види всички възможности, ползи, допълнителни ефекти, преди да вземе такова решение. Мисля, че последния път българското правителство е взело решение на крак, което за мен не е правилният начин“. Така премиерът Кирил Петков коментира предложението на САЩ за закупуването на втори пакет от 8 самолета F-16 от България.

Министър-председателят заяви, че страната ни още не е получила конкретна оферта. „Това, което днес се случи е, че Конгресът на САЩ е гласувал рамка, която дава на американското правителството да даде и възложи оферта, която след като ние получим, ще оценим и ще решим каква е най-добрата стратегия на база тази оферта“, уточни Петков.

Премиерът Петков разпореди проверка на инцидента на българо-турската граница, при който са загинали двама чужди граждани, други са ранени, включително и двама български военнослужещи. „Съжалявам, че са загубени човешки животи. Разговарях с министрите на вътрешните работи и отбраната и възложих сериозна проверка на инцидента“. Пред медии премиерът Петков коментира, че заради затопляне на времето има по-голям наплив на бежанци и в тази връзка е разпоредил засилване на охраната на българо-турската граница.

Министър-председателят Кирил Петков бе гост на церемонията по връчването на „Годишните награди за отговорен бизнес 2021“. „За да има промяна и по-добър живот в България , бизнесът и държавата трябва да работят в една посока и да имат координирана стратегия“, обърна се към участниците в събитието премиерът. Министър-председателят поздрави представителите на бизнеса и връчи голямата награда „Инвеститор в обществото”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене