Прогноза за времето – 5 април

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 0°. Днес преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ.

В следобедните часове в южните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 13° и 18°, в София – около 13°.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 3 мин. и залязва в 19 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 52 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 6 мин. и залязва в 0 ч. и 32 мин. на 06.04. Фаза на луната: четири дни преди първа четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене