Георги Връбчев с литературна премиера на сборника „Акорди“ в Благоевград

Писателят Георги Връбчев гостува в Благоевград със сборника разкази „Акорди“, който ще бъде представен в  четвъртък – 7-ми април от 17 часа в „Библио-клуб“ на регионална библиотека „Димитър Талев“.

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.

Последната книга на Георги Връбчев – „Акорди”, издадена в края на 2021 година, събира петнадесет истории, които подчертават естетическия вкус на автора към различни музикални жанрове.

Четири от разказите, включени в новия сборник имат международни награди от престижни литературни конкурси в Италия и Израел.

Майстор на перото, Връбчев завладява читателите с таланта си да разказва увлекателни истории с внезапни обрати, които вълнуват, трогват и докосват най-фините струни от човешката душа, като преодоляват очевидните различия в гледните точки на персонажите.

Професията на нотариус помага на писателя да погледне през призмата на ежедневните обстоятелства, житейските събития и универсалните истини, които често променят неочаквано живота и съдбата на хората.

Никак не е случайно, че някои от персонажите в разказите имат по-голяма вяра от останалите, като така намират своя светъл път по пътя, а за други – надеждата все още съществува, въпреки че прилича на невъзможен избор в контекста на настоящето.

Такава е реалността, вдъхновяваща творчеството на Георги Връбчев, наследил писателския си талант от дядо му по бащина линия, за който разказва в свое интервю:

Писалището му беше гигантско, със сигурност повече от три метра – цялото покрито с книги и листове, изписани на ръка или на машина.“

Между страниците на сборника ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив. Ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да вдъхне надежда и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

Георги Връбчев е член на Съюза на българските писатели, като пише както проза, така и поезия. Автор е на книгите „Някъде…там…някъде“ и „Заветът на викинга”, преведена на английски език. Писателят е на път да издаде нов роман през това лято, за който споделя:

„Страстна и забавна история, в която напрежение, удоволствия и криптовалути се преплитат в лежерно, лятно приключение на винаги усмихнат и непоклатимо позитивен главен герой.“

Литературното турне на писателя продължава с поредица от над петнадесет читателски срещи в цялата страна.

Личен сайт на Георги Връбчев: https://vrubchev.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене