Психически нестабилна медицинска сестра се оказва в основата на атаките срещу директорката на СУ"Неофит Рилски"  Елеонора Барякова - Банско.

Банско трио с вкус на отрова

Психически нестабилна медицинска сестра се оказва в основата на атаките срещу директорката на СУ“Неофит Рилски“  Елеонора Барякова – Банско. В отмъстително трио са сестрата, бивша учителка и друга, на която предстои пенсиониране, но е готова да мине през трупове, но да не освободи работното място за чакащите млади специалисти.
Вдигането на завесата показва жестоко заплетена интрига, която опитва да омаскари директор, училище и дългогодишни традиции.
Оказва се, че единствената вина на директора е, че спазва нормативните документи за разлика от жадните за мъст интригантки. А те умеят, оказват се много способни: занимават община, инспекторат, институции и като черешката на тортата-медиите. Анонимно, с постоянство и набираща ярост- жлъч.
Всяка от тях има своята причина да подава сигнали, клевети и да поставя капани.
Бившата учителка разчита единствено на лабилни маши,  които все още чашат болното ѝ его, след като е изгубила битката  в съда. Бъдещата пенсионерка е умел драматург, винаги остава в сянка и отстранява от пътя си всички, които ѝ потърсят отговорност. Умее да настройва и с лекота прогонва 3 деца от класа си за една година, родителите им не се оказват ВИП.
Училището получава Елена Загорчина за мед.лице през 2019г. До тогава тя е сестра в отделение. Отделение, което прави банкет след напускането ѝ.
За съжаление училищният екип не знае какво го чака:
Още с идването си  сестрата сама намалява  работното си време и стриктно спазва  да изчезне след приятно прекарени часове в клюки и даване акъл на всички, но не и по училищни въпроси и грижа за децата със специфични потребности, които тя вече години нито е виждала, нито знае броя им. За сметка на това успява да влезе в конфликт с почти всички, без горепосечените съмишленички. Ученици, учители, непедагогически персонал-всички стават „пациенти“ на нейната агресия и арогантно поведение. Наглостта и безочието ѝ стигат до там, че оставя под проливния дъжд паднало момиче със счупен крак до входната врата на училището -„Спешна помощ “ да му бере грижите, когато дойде. Родителите са ужасени, но притесненията за детето взимат превес над желанието за саморазправа с „грижовната сестра“. Не намира време за младеж със сърцебиене, който е дръзнал да я потърси за помощ, прекъсвайки любимото ѝ занимание. Следва  скандал с родителите, в като медичката се изкарва жертава.
Последният хуманитарен сценарий, в който участва сестрата, е да отмъщава всеки ден , час по час на директорката, която жестоко е сбъркала, като не е назначила мъжа ѝ на работа в училището. Подава лъжливи сигнали към РЗИ в момент, когато институцията е затънала до гуша в работа да се бори със заразата. Тича по коридорите с разкопчана престилка като обезумял Батман, размахва ръце и си говори сама.

Игнорирана от колектива заради „дружелюбното си поведение“ и измъчващите я демони, Елена Загорчина намира удоволствие да тормози с присъствието си портиера, защото той си е винаги на мястото и няма къде да иде – трябва да слуша брътвежите ѝ. В замяна на това тя му обещава лекарства с изтекъл срок, а такива се оказва, че има в изобилие в кабинета ѝ. Все пак лекарствата са купени да се обслужват децата, но тя не носи такива в престилката си, тичайки по училището да търси компания и да плете интриги. Така лекарствата остаряват и трябва да се бракуват, но тя все пак проявява щедрост към избрани.За сметка на това лекува малките с масажен крем и лукчета, а големите с арогантното „Омръзна ми от теб!“

Впечатлителните особености на великата хуманистка все пак стават достояние извън училището. Загорчина е изпратена за месец в друго училище за кошмар на другия колектив, у когото оставя тежки коледни спомени. Никой, никъде не я иска и скандалната сестра е върната в училището на Барякова, която все пак държи да се спазват правилата. Оказва се, че единственият документ, който сестрата уважава, е фишът за заплата. Да не забравяме способността да намира „достоверна информация“, която достоверно да представя, където трябва.  Другите две учителки са проста гарнитура към отровното меню на директорката и на колектива. Господ да им е на помощ!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене