Доц. Петър Чобанов: Вървим към удвояване на инфлацията. Грижата за най-уязвимите я няма, разслоението продължава, бедността се увеличава!

Вървим към удвояване на инфлацията към момента, то може да се случи в рамките на 2-3 месеца, ако продължи тази динамика. Това прогнозира народният представител от ДПС доц. Петър Чобанов, бивш финансов министър, в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Чобанов каза, че депутатите на Движението биха подкрепили предложение за намаляване на акциза за горивата.

Грижата за най-уязвимите я няма, разслоението продължава, бедността се увеличава, категоричен бе доц. Петър Чобанов.

При храните имаме проблем, социалните патронажи не могат да си изпълняват ангажиментите, добави народният представител от ДПС. Той подчерта, че правителството трябва да направи всичко необходимо, за да идентифицира хората в риск и да не позволи да има гладни.

От самото начало сме последователни по темата за войната в Украйна. По някои теми не бива да се говори много, трябва да се действа, а когато не си експерт по темата, трябва да замълчиш, заяви Чобанов.

Той очаква парламентите експертите да дадат своето становище и да се вземе решение дали да бъде подкрепена Украйна с оръжие.

По другата гореща тема – изборът на гуверньор на БНБ, финансовият експерт на ДПС заяви, че всеки от кандидатите за централната банка има своите качества. Ще вземем своето решение през следващата седмица, отношението на управляващите към процедурата не е на ниво, коментира доц. Чобанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене