Екшън на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград! Транспортират пострадалия фен на „Пирин“ Вл. Будников в Пирогов! Започва проверка

Доброволец от „Автобуса на надеждата“ е пострадалият фен на „Пирин“ по време на мача с Левски. Владимир Будников, който пристигна в Благоевград от Украйна е пострадал сериозно по време на дербито, пише Struma.com. Той е транспортиран в Пирогово. Според фенове и свидетели Будников е бил пребит от полицаите, които го задържали, с обвинение, че хвърля пиратки и ракети. Влачен е по стълбите ,бил е в несвяст, едва дишал ,разказват свидетели. Качен е в линейка, закаран е в Спешен център Благоевград, откъдето е транспортиран в столичния медицински институт. “ Въпросният мъж е хвърлял пиратки, една от които е паднала в краката на майка с дете, това съобщиха от полицията и описаха случилото се така :

Докато полицаите правили опит да бъде задържан ,той е оказвал яростна съпротива, мятал се и е възможно да се е наранил“. Обяснението им взриви недоволство на свидетели, които твърдят, че Будников е бит и удрен лошо от униформените, които са имали специално отношение към феновете на Левски, а са били агресивни към феновете на „Пирин“. Феновете на Левски хвърляли ракети в публиката ,под носа на униформените.

Потърсихме за коментар директора на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Георги Кандев, който заяви: Назначавам проверка за действията на моите служители, това което знам е, че въпросният мъж е оказвал съпротива докато е бил воден от служителите заради хвърлена пиратка. Не е нормално да се застрашава живота на майка с дете, заради нечии футболни емоции, каза директорът Кандев.

Припомняме, че днес Пирин загуби от Левски с 3 :0. Двубоят бе емоционален, фенове на Левски цял ден обикаляха областния център, докато дойде часът за срещата. Пострадалият Будников бе награден от кмета Илко Стоянов в полувремето заради това, че е доброволец от Украйна, помогнал много за безпроблемното пристигане на автобуса на „Пирин“, превозил хуманитарна помощ за Украйна и докарал бежанци от войната. Следим развитието на казуса. Ще има ли виновни полицаи?! Какво е състоянието на пострадалия! Как са допуснати фенове в сектора на Левски да влязат на стадиона с ракети ,три от които бяха изстреляни по време на дербито.

Очаквайте подробности

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене