За втора поредна година 39-та ловна дружинка – Симитли е първенец по отстреляни диви свине

За втора поредна година от 39-та Ловно – рибарска Дружинка – Симитли могат да се похвалят с това, че са първенци по брой отстреляни диви свине в рамките на Сдружение „Ловно – рибарско дружество Сокол 1911”. Това стана ясно по време на отчетно събрание на дружинката за 2021 година, състояло се в събота вечерта в Народно читалище „Св. Климент Охридски” – град Симитли.

Председателят на дружинката Йордан Филипов съобщи, че през 2021 година за 39-та ЛР Дружинка – Симитли данните за отстрела на дивеч показват следното:

– Дива свиня – 72 броя, от които мъжки – 25, женски 23 и приплодни – 24;

– Вълци – 7 броя, от които два при групов лов и пет броя при индивидуален лов.

Отчета за отстрела по групи е следния:

– Първа група – 18 бр.;

– Втора група – 27 броя;

– Трета група – 23 броя;

– Група „Железница” – 4 броя.

А отчетът по ловища е:

– „Крива бука” – 6 броя;

– „Бела вода” – 21 броя;

– „Кумола” – 23 броя;

– „Руен” – 18 броя;

– „Железница” – 4 броя.

Отговорниците с най – много отстреляни диви свине при ръководен от тях лов са:

Бойко Айков – 27 броя диви свине + 2 броя вълчици, Иван Величков – 16 броя, Валентин Димов – 11 броя, Христо Тупаров – 8 броя.

Ловците с най – много отстреляни диви свине са:

Васил Дреновички – 8 броя; Венцислав Каровски – 5 броя; Любомир Бельов – 4 броя + 1 вълчица; Бисер Арнаутски – 4 броя.

По време на събранието на ловците от Дружинката в Симитли бяха отчетени и различни видове мероприятия и дейности, в които активно участват членовете на 39-та Дружинка като например – организиране на дарителска акция за събиране на средства в помощ на лечението на техен колега, пострадал при инцидент по време на лов през октомври 2021 година.

Стана ясно също, че членският състав на дружинката по списък е 147 членове ловци и 8 риболовци, разпределени в четири ловни и една риболовна група.

В хода на събранието бяха гласувани отчет за финансовите разходи на дружинката за 2021 година, финансов план за 2022 година, избор на нови отговорници на лова, както и прием на 8 нови членове. Ловците отдадоха и почит към свои колеги, които са починали през годината с едноминутно мълчание и ставане на крака.

В заключение 39-та Ловно – рибарска Дружинка – Симитли обобщи ловен сезон 2021 година като успешен и си пожела още по-добър ловно – стопански сезон през настоящата 2022 година!

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене