Местният парламент в Гърмен даде нов тласък за подобряване чистотата на общината

На свое заседание той взе и други важни решения

На редовното си заседание от 31 март  местният парламент в Гърмен прие Общински годишен план за младежта. Той съдържа набор от мерки, приоритетни за 2022 година, които да насърчат икономическата активност и кариерното развитие на младите хора. Мерките ще допринесат и за улесняване на достъпа на младежите до информация и до качествени услуги, както и за насърчаване на здравословен начин на живот. В плана се набляга и на превенцията на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение, както и на повишаване ролята на младежите в превенцията на престъпността. Обърнато е внимание и на развитието на младежкото доброволчество и междукултурния диалог.

Общинските съветници приеха и годишния отчет за изпълнение от община Гърмен на дейностите, заложени в Регионалната програма за управление на отпадъците – РСУО Гоце Делчев за общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

В своя докладна записка кметът Феим Иса запозна съветниците с въпроса за отчисленията, които общината е превела на РИОСВ – Благоевград, през 2021 година. Те възлизат на 336 672 лева. По негово предложение тези средства ще бъдат изразходвани за закупуване на нов багер с челен товарач за почистване на речните корита, за събиране на зелени и други отпадъци и за почистване на нерегламентирани сметища.

Ще бъде закупен и нов метометачен автомобил за почистване на улици и обществени места. Предвижда се и закупуване на тракторна косачка за поддържане на зелените площи в общината.

На заседанието беше допълнена Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, за 2022 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене