Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев отбеляза с своя празник

Трето основно училище „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев отбеляза своя празник. Традицията за неговото празнуване датира от 31 март 1978 г.
По този повод в празничния ден, малко преди пролетната ваканция, училищният двор се изпълни с ученици и учители, нетърпеливи да проследят тържественото честване.
Празничната програма тази година започна с изпълнение от ученици на училищния химн по текст и музика на Илия Крантев. Приветствие по случай празника отправи директорът г-н Никола Джингаров. Последва рецитал, посветен на България, в който свои любими български стихотворения рецитираха учениците от 1. до 7. клас. Забавните скечове на водещите, танците на малките и големите момичета от мажоретния състав, красивото индивидуално съчетание по художествена гимнастика, изпълнено от Надя Колджиева от 5. Б клас, внесоха допълнително разнообразие в празничната програма.
С голям ентусиазъм ученици и учители взеха участие в състезание по народна топка, в което и двата отбора се представиха изключително достойно. Победител в надпреварата бе отборът на учениците.
На този ден бе отдадена и дължимата почит на първите учители в училището – Иван Атанасов, Мария и Параскева Тошеви, Мария Зенгелакова и Велик Попов.
От Трето ОУ „Братя Миладинови“ поздравяват всички бивши и настоящи учители и ученици по случай празника на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене