Прогноза за времето – 31 март (четвъртък)

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Топло, с максимални температури между 19° и 24°, а и минималните температури ще са високи: 8°-13°. В София минимална температура около 8°, максимална – около 20°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Поради създалата се синоптична обстановка с пренос на въздушни маси от югозапад, в челото на средиземноморски циклон, който ще преминава през северозападните райони от Балканския полуостров, над страната ще има висока концентрация на прах от Сахара.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места, главно в наветрените склонове ще превали краткотраен дъжд, а по най-високите върхове – сняг. Ще духа бурен, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-21°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 12 мин. и залязва в 19 ч. и 50 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 38 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 8 мин. и залязва в 19 ч. и 01 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене